Ungdomsutbyte i Schweiz!

TUYOLO 2022 – ܬܘܝܠܐ

LUGANO, SCHWEIZ & MILANO, ITALIEN 25-29 AUGUSTI 2022 – ܠܘܓܢܐ، ܣܘܝܣܪܐ ܇ ܡܝܠܢܐ، ܝܬܠܝܐ

SAUF (Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet i Sverige) i samarbete med Arameiska ungdomsförbundet i Schweiz är glada att officiellt presentera #TUYOLO.22.

Förbunden är stolta över att presentera denna resa till Schweiz som syrianska (arameiska) ungdomar från Sverige mellan 20-30 år nu har möjligheten att skicka in sin personliga ansökan till, vilket ger er chansen att träffa Arameiska ungdomsförbundet i Lugano. Ansökan görs i formuläret längre ner på denna sida!

I samarbete med den lokala ungdomsföreningen och kulturcentret i Lugano är en 5 dagars resa redan planerad med en hel del aktiviteter. Förmiddagarna kommer att bestå av främst workshops, eftermiddagarna med besök av kända platser i södra Schweiz samt norra Italien.

1. Syfte med TUYOLO.22

Efter 2 år av pandemirestriktioner är våra föreningar ivriga att dra igång det engagemang och driv som våra ungdomar besitter och vi väljer därför att inleda hösten 2022 med att göra ett besök hos vår systerförening Arameiska ungdomsförbundet i Schweiz för att främja vår syrianska arameiska kultur, identitet och historia.

Tanken är att nyttja våra aktiva föreningar från resten av Europa för ett kunskapsbyte med varandra och även för att träffa varandra då tillfällen som dessa gör det möjligt att knyta nya kontakter samt vidga sitt nätverk bland syrianska (arameiska) kontakter utomlands. Potentialen för denna resa är stor på såväl individnivå som för gruppen. Utifrån det som uppnåtts i aktiviteterna som sker inom organisationen över orterna, tror vi att sannolikheten är stor att detta kommer ha en positiv effekt på arbetet i vår nationella diaspora.

Med denna resa kommer du även att få vara med och uppleva ett av dem vackraste områdena i Schweiz, en stad som besöks av många europeiska turister för sina fantastiska platser med höga berg, djupa dalar, sjöar, floder och mycket mer.

Planeringen för resan är gjord och dagarna kommer innehålla en hel del bildning och möjligheter att ta in ny kunskap utefter ett bestämt upplägg. Dagarna kommer vara sig lika då vi varje morgon efter frukost tillsammans har workshops i det arameiska kulturcentret i Lugano och efter lunch kommer gruppen ha en utomhusaktivitet i Lugano eller Milano. Utöver workshops kommer vi även få lyssna till givande föreläsningar av framträdande profiler och personligheter

2. ARRANGÖRER

Förbund HuvudkvarterKontakt
SAUFSödertälje, SWEjacob.lahdo@sauf.nu http://www.sauf.nu/ +46 700263947

AGALugano, CHhudro.aram.lugano@gmail.com +41 766159801

3. ALLMÄN INFORMATION

Pris: 3500kr                                     

Boende: Short Rentals

Plats: Lugano                                  

Vad ingår i resan?

ܐFlygbiljetter tur och retur från Stockholm, Arlanda till Milano Bergamo, Ryanair
ܒIncheckning av bagage 20 kg
ܓBoende
ܕFrukost lunch middag ingår
ܗAlla transporter i Lugano och Milano

För ytterligare frågor, kontakta:               jacob.lahdo@sauf.nu