God Jul och Gott Nytt År!

Fredag 19 december 2014

Julen är här. Men det är med blandade känslor vi firar denna högtid och välkomnar in det nya året. I SAUF fortsätter vi arbetet mot våra visioner – stärka våra medlemsföreningar och det syrianska (arameiska) språket.

Vi har i juli startat vår nya responsiva hemsida med bättre möjligheter för våra medlemmar att kunna söka upp information, både via en dator och en telefon.

Medlemsdatabasen är rent funktionellt klar och kan användas fullt ut. Här vill vi bli bättre och utbilda föreningarna i hur man gör en medlemsrekrytering för att öka antalet registrerade i medlemsdatabasen, samt hur man underhåller föreningssidan. Med ett par enkla knapptryck kan man enkelt skicka förnyelselänkar till befintliga medlemmar sedan tidigare år för att förnya medlemskapet.

Efter årsplaneringshelgen i Västerås beslöt SAUFs förbundsstyrelse att starta en föreningsturné där målet var att besöka samtliga medlemsföreningar innan förbundsstämman. Man har lyckats besöka många hittills och förhoppningen är fortfarande att samtliga ska betas av innan förbundsstämman den 21 mars 2015.

Språkutvecklingen är i full fart. Som ett led i den framtida språkutvecklingen smider förbundsstyrelsen nya planer. Målet är att utveckla “Shlomo” (språk cd:n) och “Veckans ord” till nya koncept som med all förhoppning kommer presenteras redan till hösten 2015.

I takt med detta har förbundsstyrelsen tillsammans med alla sina lokalföreningar och medlemmar ägnat en stor del till att hjälpa samt upplysa omvärlden om vad den syrianska (arameiska) befolkningen går igenom i dagsläget i samarbete med WCA. I 130 länder förföljs och trakasseras kristna enbart för att de är kristna. Utvecklingen som bland annat sker i Syrien, Irak och Egypten är mest oroväckande.  I Mellanöstern där kristendomen föddes, är förföljelsen av de kristna alarmerande. Media tiger om situationen och uppmärksammar inte dessa orättvisor och omänskliga förhållanden som en stor grupp människor genomlider. Många kristna syrianer (araméer) har ingen möjlighet att fira denna jul då de befinner sig på flykt från Mellanöstern eller lider av krig, sorg eller fattigdom. Och för de som är kvar firas julen med försiktighet och rädsla.

Julen är glädjens tid. Julen är till för att ägna en tanke åt andra. Att vi ska vara ödmjuka och generösa mot varandra.

Med detta sagt vill i förbundsstyrelsen att vi tillsammans denna jul skänker en extra tanke till de drabbade och till de som har det svårt under denna Jul. Skänk en tanke åt ditt folk som just nu befinner sig i ett läge där en minsta lilla omtanke kan vara en räddning. Skänk en tanke åt ditt folk som lever i en tid av mörker och ständig oro. Tillsammans kan vi göra mycket.

Slutligen vill vi tacka alla våra medlemmar för ännu ett år med stöd, uppmuntran och kärlek till sin organisation. Vi har ett år full av planeringar, aktiviteter och projekt som väntar. Innan dess behöver alla vi ett riktigt lov med god julmat.
Vi önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

 

Julhälsningar,
Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet

 

P.S. Förbundskansliet har vinterstängt mellan 23 december och 6 januari. Ni kan fortfarande lämna meddelanden och skicka mejl, men dessa besvaras när personalen är åter tillbaka den 7:e januari.