FN-delegationen har anlänt i Geneve

Onsdag 26 november 2014

Foto: Jean-Marc Ferré
Foto: Jean-Marc Ferré
Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet lät tidigare sina medlemmar ansöka om att få möjligheten att följa med på en resa till FN. Vi vill börja med att säga att vi är glada över de ansökningar vi har fått och tackar för intresset kring detta. Vi strävar efter att genom en dialog med er alla framöver hitta roller för er att arbeta med liknande frågor trots att ni inte kunde resa med denna gång på grund av förhinder. Vi vill uppmuntra alla som har intresset till att engagera sig i SAUF:s och WCA:s sakfrågor.

WCA är även de glada över att de ackompanjeras av en person som de tror kan bidra med mycket i arbetet för det syrianska (arameiska) folkets rättigheter, nämligen 22-åriga Azize Kurt från Göteborg och medlem i SAFG Göteborg.

Jag är oerhört tacksam och glad över att ha fått möjligheten och förtroendet från SAUF och WCA till att resa till Geneve. Jag har alltid följt WCA och dess arbete med stort intresse samtidigt och försökt stötta dem i det de gör. Det enda jag känner just nu är att jag vill landa och bidra med allt jag kan.

Azize har åkt ner till Geneve tillsammans med förbundsstyrelsens politiske talesperson Jacob Harman och Nathalie Korkis som åker via Syrianska/Arameiska Akademikerförbundet, som även de erbjudit henne som medlem samma möjlighet som Azize fått av SAUF. Denna delegation från Sverige kommer ni att kunna följa på våra sociala medier med uppdateringar kring arbetet som kommer att dokumenteras väl. Vi rekommenderar även de som är intresserade att besöka bahro.nu för nyheter angående denna resa och allt relaterat till den syrianska (arameiska) folkgruppen.
 
 
Text: Redaktionen
Foto: Jean-Marc Ferré