Drottning Theodoras Dansfestival 2017

Lördag 16 september 2017

Det är med stor glädje som vi härmed bjuder in alla våra lokalföreningar till Drottning Theodoras Dansfestival 2017. Det är andra gången som SAUF anordnar denna dansfestival. Tanken är att samla våra ungdomar och lokalföreningar från Sveriges alla hörn.

Dansfestivalens syfte är främst att samla våra syrianska (arameiska) ungdomar i landet för att ha kul men samtidigt medvetandegöra och upplysa vikten av att värna om den syrianska (arameiska) kulturen och dess olika delar, i detta fall kulturell folkdans. Det är viktigt dels för att bevara våra kulturella folkdanser, men också för att föra vidare dessa till kommande generationer.

Målet med dansfestivalen är att låta personer vars intresse för dans är stort, att ta till sig av de olika syrianska (arameiska) folkdanserna, dels på ett underhållande sätt men också för att inte låta våra kulturella folkdanser dö ut. Dansfestivalen har vi valt att döpa efter den syrianska (arameiska) drottningen Theodora.

Syftet med namnet är att uppmärksamma om vår syrianska (arameiska) historia och vi hoppas att detta väcker tankar hos ungdomarna. Drottning Theodora gillade musik och dans under sin tid som härskarinna. Därav valet av namn för att återspegla den syrianska (arameiska) kulturen och historien. Dansfestivalen kommer att innehålla tävlingsmoment, där varje dansgrupp framför folkdans från den syrianska (arameiska) kulturen.

Dansgrupperna kommer att bedömas av en mycket kompetent jury bestående av 3-4 domare. Poängen kommer i omgång 1 att ges offentligt med hjälp av siffer-skyltar och i omgång 2 kommer poängen att skrivas ner för att presenteras mot slutet av dansfestivalen. Efter att alla dansgrupper har framfört sina uppträdanden kommer juryns poäng att sammanställas, och därefter utses en vinnare. Priset till vinnarna är en check på 3000 kronor.  

Dansfestivalen kommer att hållas på Tumbascenen lördagen den 18 november och vi börjar dagen med frukostsamling klockan 11:00.

Dansfestivalen är en mötesplats för alla syrianska (arameiska) ungdomar där de kan samlas och få lära känna sin kultur genom traditionell dans och musik.

SAUFs förbundsstyrelse hälsar er hjärtligt välkomna med ert deltagande under Drottning Theodoras dansfestival 2017! 

Mer information om dansfestivalen finner ni på www.sauf.nu/dtd17.